Appelsiinisilli

6 h 20 min
5
0

Appelsiinisilli

GL
LA
MA
MU
0
5
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gmaustesilliä (matjes)
  • 2 kplappelsiinia
  • 1 kplpunasipulia
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 tlrakuunaa

Lisäksi

  • 150 gsmetanaa

Tee näin

6 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN6 h

Leikkaa sillifileet noin 1 sentin annospaloiksi. Purista sillipalojen päälle yhden appelsiinin mehu ja nosta jääkaappiin marinoitumaan muutamaksi tunniksi.

Leikkaa toisen appelsiinin lohkot nahattomiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli puolikkaiksi ohuiksi renkaiksi.

Lado astiaan kerroksittain sillipaloja, punasipulia, rakuunanlehtiä ja appelsiininlohkoja. Rouhi väleihin myös mustapippuria. Voit tarjota appelsiinisillin heti tai valmistaa sen edellisenä päivänä.

•Kokeile appelsiinin tilalla limettiä. Lisää silloin limettisilliin ripaus sokeria.

•Rakuunan voit vaihtaa vaikka basilikaan tai kirveliin.

•Omena ja silli on myös mainio makupari, lisää silloin yrtiksi tilliä.

Vinkki!

Aprillia, aprillia, syö silliä, juo kuravettä päälle! Sillisnsyönti jää monelta 1.4. puheasteelle, mutta appelsiinisilli maukasta ihan oikeasti. Ja juo piimää päälle!
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä