Maku

Appelsiininen mokkakakku

50 min
4.1
0

Appelsiininen mokkakakku

Teksti Uura Hagberg
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Voiteluun

  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 rklkorppujauhoja

Pohja

  • 2 kplappelsiinia
  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 4 rklkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Kuorrutus

  • 2 1/2 rklvoita
  • 3 rklkahvijuomaa
  • 3 dltomusokeria (kaakao)
  • 2 rklkaakaojauhetta

Koristeluun

  • 2 tlkoristerakeita

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN15 min

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pingota leivinpaperi (Ø 24 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoka ja jauhota se.

Pese appelsiinit hyvin. Raasta kuorta talteen2 tl. Purista mehua 1½ dl. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kaakao- ja leivinjauhe sekä appelsiininkuoriraaste.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet vuorotellen mehun ja margariinin kanssa taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.

Paista 200 asteessa 10–15 minuuttia.

Jäähdytä pohja ja siirrä se tarjoilulautaselle. Sulata kuorrutuksen rasva kattilassa. Lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä hetken aikaa.

Levitä mokkakuorrutus pohjan päälle. Koristele nonparelleilla tai raastetulla suklaalla.

Nauti appelsiininen mokkakakku kahvin ja kerma- tai vaniljavaahdon kanssa. Halutessasi voit lorauttaa taikinaan ruokalusikallisen konjakkia tai sitruslikööriä.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä