Maku

Appelsiininen kurpitsakeitto

40 min
3
2

Appelsiininen kurpitsakeitto

Mehevän raikkaan lisäyksen kurpitsan makuun tuo appelsiini. Syksyinen kauniin värinen keitto smetanalla höystettynä tekee takuulla kauppansa.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

  • 500 gPaahdettuja kurpitsanpaloja
  • 5 dlvettä
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 2 kplporkkanaa raastettuna
  • 0,5 kplpunasipulia
  • 1 rklvaahterasiirappia
  • 1 rklsweet chili kastiketta
  • 2 dlappelsiinimehua
  • 100 gappelsiinituorejuustoa

Lisäksi

  • Smetanaa tarjoiluun.

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Laitetaan kattilaan vesi ja lihaliemikuutio. Kiehautetaan. Paistetaan pannulla voissa sipulit ja porkkanaraaste, lisätään ne kattilaan kurpitsapalojen kanssa. Maustetaan seos vaahterasiirapilla ja chilikastikkeella ja annetaan kiehua rauhassa välillä sekoittaen reilu parikymmentä minuuttia. Sekoitetaan sauvasekoittimella sileäksi ja lisätään appelsiinimehu sekä tuorejuusto, annetaan rauhassa sulaa. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisätään hiukan vettä. Tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa suolaa ja mustaapippuria. 

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä