Maku

Appelsiinimargarita – raikas kulaus suolaista, makeaa ja hapanta

10 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen
Appelsiinimargarita on suositun klassikkodrinkin uusi trendikäs versio. Sekoita limemehuun vastapuristettua appelsiinimehua ja anna shakerin laulaa. Älä unohda lasista kirpeää suolareunusta!
GL
VE
0
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4 annosta)

Appelsiinimargarita

  • 2 1/2 dlappelsiinimehua (vastapuristettua)
  • 5 rkllimemehua (vastapuristettua)
  • 1/2 dlsitruslikööriä (esim. Grand Marnier tai Cointreau )
  • 1 1/2 dltequilaa
  • 2 rklsokerilientä
  • jäitä
  • limemehua
  • sormisuolaa
  • 4limeviipaletta
Tulosta

Appelsiinimargarita valmistetaan näin:

  1. Täytä shaker jäillä vähän yli puoleenväliin. Lisää mehut, likööri, tequila ja sokeriliemi.
  2. Ravista hyvin.
  3. Kostuta lasien reunat limemehulla. Levitä kerros sormisuolaa lautaselle ja paina lasin reuna suolaan.
  4. Siivilöi juoma jääpalojen päälle laseihin. Koristele limeviipaleilla.

Vinkki!

Voit keittää drinkkiin tarvittavan sokeriliemen hyvissä ajoin. Mittaa 1 dl sokeria ja 1 dl vettä kattilaan. Anna kiehua 1–2 minuuttia. Jäähdytä ja säilytä liemi jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »