Maku

Appelsiinilla maustettu kalaseljanka

55 min
4
0

Appelsiinilla maustettu kalaseljanka

GL
LA
MA
MU
0
4
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplfenkolia (tai purjo)
  • 5 kplperunaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1000 gtomaattimurskaa
  • 5 dlvettä
  • 2 tlsokeria
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 4 kpllaakerinlehteä
  • 1/2 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 1 kplappelsiinia (luomu)
  • 500 gseitiä (pakaste) (tai muuta vaaleaa kalaa)
  • 35 gkapriksia (pieniä)
  • 4 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN25 min

Halkaise ja huuhtele fenkoli tai purjo. Suikaloi se hienoksi. Kuori ja kuutioi perunat.

Kuullota fenkolia tai purjoa hetki öljyssä. Lisää perunat ja jatka kuullottamista. Lisää tomaattimurskat, vesi, sokeri, suola, laakerinlehdet ja maustepippurit. Kypsennä keskilämmöllä kannen alla, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista hedelmän mehu. Lisää keittoon appelsiininkuoriraaste, mehu, paloiteltu kala ja kaprikset. Hauduta vielä noin 10 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Lisää kalaseljankaan tilli.

Tarkista appelsiinilla maustetun kalaseljankan maku, lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä