Maku

Appelsiinikompotti (Portokal kompostosu)

2 h 45 min
4
0

Appelsiinikompotti (Portokal kompostosu)

GL
KA
MU
0
4
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 4 kplappelsiinia
  • 3 dlsokeria
  • 1 dlvettä
  • 1 dlhunajaa
  • 3 kplkanelitankoa
  • 2 rklruusuvettä (tai appelsiininkukka)

Lisäksi

  • 2 dlkuohukermaa (tai vaniljakastiketta vaahdotettuna)
  • 1/2 dlmantelilastuja

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h

Pese appelsiinit. Viillä kuorimaveitsellä uloimmasta pinnasta suikaleita. Leikkaa ne tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Tarvitset noin 2 dl kuorisuikaleita.

Leikkaa appelsiinit kuorettomiksi ja hedelmäliha kalvottomiksi lohkoiksi. Kumoa lohkot kulhoon ja siirrä peitettynä jääkaappiin.

Kiehauta kattilassa noin puoli litraa vettä. Lisää joukkoon appelsiinin kuorisuikaleet. Anna kiehua pari kolme minuuttia. Kumoa kuoret siivilään ja jäähdytä kylmän, juoksevan veden alla. Valuta.

Mittaa kattilaan sokeri, vesi, hunaja ja kanelitangot. Keitä seosta kovalla lämmöllä, kunnes siitä tulee paksua siirappia (110-asteiseksi). Siirrä kattila sivuun.

Sekoita liemeen appelsiininkuorisuikaleet ja appelsiinikukkavesi.

Kaada liemi appelsiinien päälle, peitä ja anna maustua viileässä muutaman tunnin ajan.

Jaa appelsiinit annoslautasille. Valuta siirappia päälle. Lusikoi appelsiinikompotin päälle kermavaahtoa. Koristele appelsiinikompotti appelsiininkuorisuikaleilla ja paahdetuilla manteleilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä