Maku

Appelsiinibroileri

20 min
4
1

Appelsiinibroileri

GL
MU
1
4
Hedelmäinen appelsiinibroileri ilahduttaa maullaan ja värillään. Maista mehevää appelsiinibroileria riisin kanssa!
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gmaustamattomia broilerinfileitä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 kplappelsiinia
  • 2 rklmakeaa chilikastiketta
  • 250 gkasvirasvasekoitetta (rasvaa 15 %)
  • 1 kplkanaliemikuutiota
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 tlhunajaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rklmaissitärkkelystä

Koristeluun

  • 2 kplappelsiinia

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Kuivaa broilerinrintafileet talouspaperilla. Kuumenna öljy pannussa ja nosta fileet paistumaan. Ruskista molemmin puolin.

Kaada pannulle appelsiineista puristettu mehu, (chilikastike) ja ruokakermavalmiste. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutio. Tarkista maku ja mausta makusi mukaan suolalla, hunajalla tai sokerilla ja pippurilla.

Lisää kastikesuuruste ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää broilerin päälle kalvottomiksi leikatut appelsiiniviipaleet, kuumenna.

Tarjoa appelsiinibroileri keitetyn riisin ja salaatin kanssa.

•Pane riisi kiehumaan ensin, niin se on valmista samaan aikaan kuin kastike. Jos käytät tummaa riisiä, se vaatii hieman pidemmän kypsymisajan eli 35–40 minuuttia. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta riisi halutessasi tuoreella persiljalla tai sitruunamelissalla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä