Maku

Appelsiini-täysjyväohrasalaatti

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
LA
MA
MU
0
0
Julkaistu: 9.10.2010


Ainekset (6 annosta)

  • 2 dlohrasuurimoita (täysjyvä)
  • 2 dlvettä
  • 1 dlappelsiinitäysmehua
  • 1 rklkanafondia
  • 1 kplpunasipulia
  • 2 kplappelsiinia
  • 2 dloliiveja (mustia)
  • 100 gsalaattisekoitusta

Appelsiini-öljykastike

  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 2 rklappelsiinitäysmehua
  • 1 tlsinappia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/2 tlmustapippuria

Koristeluun

  • 1 dlmanteleita (paahdettuina ja suolattuina)
Tulosta
Keitä täysjyväohraa vesi-appelsiinimehuseoksessa noin 8 minuuttia tai kunnes se on kypsää. Mausta keitinvesi kanafondilla. Huuhtele täysjyväohra kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Valmista salaatti. Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Poista appelsiinista terävän veitsen avulla kuoret ja valkoinen osa. Leikkaa appelsiinit ympyränmallisiksi viipaleiksi. Huuhtele ja valuta oliivit. Revi salaatinlehdet isoon tarjoiluastiaan. Sekoita varovasti joukkoon täysjyväohrat. Asettele salaatinlehdille muut ainekset. Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Paahda paistinpannulla kuorittuja kokonaisia manteleita. Kun ne saavat hivenen väriä, ripottele niille sormisuolaa. Anna manteleiden jäähtyä. Kaada kastike salaatille ja koristele manteleilla.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »