Teksti
Kuvat
Julkaistu: 29.1.2006

Appelsiini-suklaakipposet
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 170 gtummaa suklaata
- 175 gvoita
- 1/4 kplappelsiinia
- 2 dlsokeria
- 3 kplmunaa
- 1 dlvehnäjauhoja
Lisäksi
- 400 gmaitojäätelöä
Paloittele suklaa ja rasva kattilaan ja anna sulaa erittäin miedolla lämmöllä, koko ajan sekoittaen. Lisää hyvin pestystä appelsiinista raastettua kuorta sekä sokeri. Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Siivilöi lopuksi joukkoon jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuihin kahvikuppeihin. Jätä 1/4 kohoamisvaraa.
Paista 175 asteessa 20–30 minuuttia suklaakuppien koosta ja paksuudesta riippuen. Appelsiini-suklaakipposet saavat jäädä sisältä kosteiksi.
Anna appelsiini-suklaaleivosten jäähtyä kupeissaan 15–20 min. Tarjoa lisänä vaniljajäätelöä.