Appelsiini-suklaakakku

2 h 25 min
4.3
0

Appelsiini-suklaakakku

Teksti Anne Mutka, Emilia Kolari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 125 gvoita
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 100 gtummaa suklaata
  • 2 tlappelsiininkuoriraastetta (luomu)
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 1/2 rklkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 dlappelsiinitäysmehua

Pinnalle

  • 50 gtummaa suklaata

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten.

Rouhi suklaa hienoksi. Lisää suklaa ja appelsiininkuoriraaste taikinaan.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen appelsiinimehun kanssa. Sekoita tasaiseksi.

Lusikoi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (vet. 1 1/2 l).

Paista appelsiini-suklaakakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Tarkkaile kakkua paistoajan loppupuolella: kakku on mehevimmillään juuri ja juuri kypsänä.

Kumoa appelsiini-suklaakakku vadille vähän jäähtyneenä.

Viiruta jäähtynyt appelsiini-suklaakakku sulatetulla suklaalla.

Tarjoa appelsiini-suklaakakku kahvin kanssa tai anna lahjaksi ystävälle.

  • Voit myös kuorruttaa kakun kokonaan: sekoita 50 g sulatettua voita, 2 rkl kaakaojauhetta, 4 dl tomusokeria ja noin 3 rkl appelsiinimehua. Levitä kuorrutus kakun pintaan.
MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä