Appelsiini-mascarpone-maustekakku

1 h 20 min
4.3
0

Appelsiini-mascarpone-maustekakku

Teksti Midi Vuorela
Kuvat Ullamaija Hänninen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 125 gvoita
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1/2 dlsiirappia
  • 3 kplmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 tlinkivääriä
  • 1/2 tlmaustepippuria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 70 gappelsiininkuoripaloja
  • 1/2 kplappelsiinia

Kuorrutus

  • 2 kplkeltuaista
  • 3/4 dltomusokeria
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1/4 kplappelsiinia
  • 1 rkllikööriä (Galliano)

Kostutus

  • 1 rkllikööriä

Väliin ja pinnalle

  • 2 kplappelsiinia

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa pehmeä rasva, fariinisokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot, mausteet ja appelsiinikuoripalat keskenään. Lisää vaahtoon jauhoseos, sekä hyvin pestystä appelsiinista raastettu kuori. Purista appelsiinin mehu kostutusta varten talteen. Kaada taikina leivinpaperoituun 25×35 cm:n uunivuokaan. Paista noin 25 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone tai tuorejuusto edelleen vatkaten. Mausta seos appelsiininkuoriraasteella sekä liköörillä tai appelsiinimehulla.

Jaa kakkulevy pitkittäin kahteen osaan ja kostuta palat liköörillä maustetulla appelsiinimehulla. Leikkaa kuoritut appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Levitä puolet tuorejuustotäytteestä ja appelsiinilohkoista kakkulevylle, paina toinen levy päälle ja peitä pinta kuorrutuksella. Koristele lopuilla appelsiinilohkoilla. Anna appelsiini-mascarpone-maustekakun maustua muutamia tunteja ennen tarjoilua.

Nauti appelsiini-mascarpone-maustekakku kahvin kanssa.

•Voit leipoa kakun hyvissä ajoin ennen joulua ja pakastaa, niin kaikki valmistelupuuhat eivät jää viimeisiin päiviin. Kakkulevy sulaa kostutusvalmiiksi huoneenlämmössä noin puolessa tunnissa.

•Käytä valkuaiset fenkolisorbettiin tai lumihuippuihin, mutta voit tehdä kuorrutteen myös kokonaan ilman munaa. Jätä silloin keltuaiset pois ja säätele nestettä lisäämällä kuorrute sopivan notkeaksi.

Vinkki!

Italialainen Galliano on keltaista yrtti-vaniljalikööriä. Voit halutessasi korvata sen sitrusliköörillä kuten Cointreaulla, Grand Marnierilla tai Triple Secillä.
MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä