Appelsiini-mantelimarmeladi

2 h
0
0

Appelsiini-mantelimarmeladi

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 1500 gappelsiinia
  • 2 kplsitruunaa
  • 12 dlvettä
  • 2000 gsokeria
  • 1 dlmantelilastuja
  • 1 rklsitruunahappoa

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Pese sitrukset kuumalla vedellä, harjalla ja astianpesuaineella huolella hangaten, kuivaa ne lopuksi. Leikkaa jokainen hedelmä puolikkaiksi, sitten neljään osaan ja vielä ohuiksi viipaleiksi.

Ota siemenet talteen ja kääri ne sideharsoon. Siemenet sisältävät runsaasti pektiiniä.

Keitä viipaleita vedessä paksupohjaisessa kattilassa. Lisää siemenharso ja keitä seosta kannen alla miedolla lämmöllä noin 50 minuuttia.

Ota siemenharso pois. Sekoita joukkoon sokeri useammassa erässä ja keitä voimakkaalla lämmöllä 15 minuuttia.

Paahda mantelilastut kuumalla pannulla ja lisää ne kattilaan keittämisen loppupuolella. Kuori vaahto.

Kaada noin 1 desi kuumaa marmeladia kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunahappo. Lisää seos kattilaan. Anna seoksen jähmettyä hetki ennen kuin kaadat sen puhtaisiin tölkkeihin.

Vinkki!

Hyytymiskoe marmeladeille ja hyytelöille: Levitä ruokalusikallinen marmeladia kylmälle lautaselle ja anna sen jäähtyä (nosta vaikka hetkeksi jääkaappiin). Vedä lusikalla vana marmeladiin. Jos vana pysyy, on marmeladi valmista. Jos marmeladi tai hyytelö ei ole hyytynyt purkissa parin vuorokauden kuluessa, keitä se uudelleen ja lisää joukkoon pektiiniä tai muuta hyytelöintiainetta.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä