Kotivinkki

Appelsiini-mantelikorput

45 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
35 min
0
0
Julkaistu 7.12.2010


Reseptin ainekset

  • 100 gkuorittuja manteleita
  • 75 gpistaasipähkinöitä (suolattuja)
  • 1appelsiini (luomu)
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria (ruoko)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • ¼ tlleivinjauhetta
  • 2kananmunaa
Tulosta

1. Kuori pistaasipähkinät. Rouhi pähkinät ja mantelit veitsellä karkeaksi rouheeksi.

2. Pese appelsiini hyvin ja raasta oranssi kuori. Sekoita kaikki raaka-aineet kananmunia lukuun ottamatta keskenään.

3. Lisää kananmunat kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4. Muovaa taikinasta jauhotetulla pöydällä kaksi noin 35 cm:ä pitkää tankoa. Nosta tangot uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

5. Ota tangot uunista ja laske uunin lämpö 125:een asteeseen. Leikkaa tangot noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja nosta pelti takaisin uuniin. Anna korppujen kuivahtaa uunin lämmössä vielä noin 10 minuuttia.  

Italialaiset cantuccinit ovat innoittaneet nämä helpot korput, jotka ovat täydellinen ruokalahja! Tarjoa korppujen kanssa glögiä tai makeaa viiniä, jossa korppuja voi kostuttaa.

Kommentoi »