Kotivinkki

Appelsiini-mantelikorput

45 min
0
0

Appelsiini-mantelikorput

Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 100 gkuorittuja manteleita
  • 75 gpistaasipähkinöitä (suolattuja)
  • 1appelsiini (luomu)
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria (ruoko)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • ¼ tlleivinjauhetta
  • 2kananmunaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN35 min

1. Kuori pistaasipähkinät. Rouhi pähkinät ja mantelit veitsellä karkeaksi rouheeksi.

2. Pese appelsiini hyvin ja raasta oranssi kuori. Sekoita kaikki raaka-aineet kananmunia lukuun ottamatta keskenään.

3. Lisää kananmunat kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4. Muovaa taikinasta jauhotetulla pöydällä kaksi noin 35 cm:ä pitkää tankoa. Nosta tangot uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

5. Ota tangot uunista ja laske uunin lämpö 125:een asteeseen. Leikkaa tangot noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja nosta pelti takaisin uuniin. Anna korppujen kuivahtaa uunin lämmössä vielä noin 10 minuuttia.
 

Vinkki!

Italialaiset cantuccinit ovat innoittaneet nämä helpot korput, jotka ovat täydellinen ruokalahja! Tarjoa korppujen kanssa glögiä tai makeaa viiniä, jossa korppuja voi kostuttaa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä