3,6(11)
Appelsiini-mantelikakku kiidättää makumatkalle auringon alle! Makean karvaan maun viimeistelee kepeä mascarponevaahto
gluteeniton
kasvis
10 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 10 h
Lähi-idästä kotoisin olevaan appelsiini-mantelikakkuun sujautetaan keitetyt appelsiinit kuorineen! Kakku on helppo valmistaa mutta vaatii malttia odotteluun. Mascarponevaahto tasapainottaa kakun makean karvasta makua. Jauhoina käytetään vain mantelijauhetta, ja resepti on gluteeniton.
Julkaistu 5.2.2021
Maku
Reseptin ainekset 10 annosta
2–3 (500 g) luomuappelsiinia
6munaa
6 dlmantelijauhetta
3 dlsokeria
1 tlleivinjauhetta
voita vuoan voiteluun
½ dl appelsiininmehua
Tarjoiluun
2 dlvispikermaa
1 pkt (250 g) mascarponejuustoa
1 dltomusokeria
1 dlmantelilastuja
(tomusokeria)
(appelsiininkuorisuikaleita)

Appelsiini-mantelikakku – ohje:

  1. Pese appelsiinit ja laita ne kattilaan. Lisää vettä niin, että appelsiinit peittyvät. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 1 tunti. Siirrä appelsiinit kauhalla leikkuulaudalle ja leikkaa lohkoiksi. Anna jäähtyä.
  2. Paloittele appelsiinilohkot pienemmiksi kuorineen ja laita tehosekoittimen kulhoon. Lisää munat. Soseuta tasaiseksi.
  3. Sekoita kulhossa mantelijauhe, sokeri ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon appelsiini-munaseos.
  4. Pingota irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 45−60 minuuttia. Sivele kuuman kakun pintaan appelsiinimehua. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla ja siirrä 6−8 tunniksi jääkaappiin.
  5. Valmista mascarponevaahto. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon mascarpone ja tomusokeri. Vatkaa, kunnes vaahto on kiinteää.
  6. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Lisää lastut kakun päälle. Koristele kakku tomusokerilla ja appelsiininkuorisuikaleilla. Tarjoa mascarponevaahdon kanssa.
Kommentoi »