Appelsiini-kumkvattikakku

1 h 20 min
4
0

Appelsiini-kumkvattikakku

Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Taikina

  • 200 gvoita
  • 4 kplmunaa
  • 1 kplappelsiinia (kuoriraaste ja hedelmäliha)
  • 2 1/3 dlsokeria
  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkuivattua chiliä (hiutaleina)
  • 4 dlvehnäjauhoja

Kostutus

  • 1 kplappelsiinia (mehu)

Kumkvattisiirappi

  • 7 kplkumkvattia
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlvettä

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN50 min

Sulata voi kattilassa. Jäähdytä.

Vatkaa kulhossa munat, appelsiininkuori ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä toisessa kulhossa leivinjauhe, chili ja vehnäjauhot. Lisää kuivat aineet muna-sokerivaahtoon vuorotellen appelsiininpalojen ja voisulan kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (vetoisuus 2 l). Tasoita pinta lastalla.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle. Pistele siihen reikiä varrastikulla. Valuta appelsiinimehu kakun päälle tasaisesti. Nosta päälle pesty ja kuivattu vuoka.

Huuhtele kumkvatit. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

Mittaa kattilaan kumkvattiviipaleet, sokeri ja vesi. Keitä keskilämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes liemi muuttuu siirappimaiseksi. Anna jäähtyä hetki ja valele siirappi appelsiinikakun päälle.

Tarjoa appelsiini-kumkvattikakku heti tai vähän jäähtyneenä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä