Olisiko tänään pullapäivä? Appelsiini-kanelikierteet tekevät kahvihetkestä suloisen

2 h 20 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 50 min
Näin herkullisia pullia ei kaupasta saa! Ihanan mehevät appelsiini-kanelikierteet saavat makua appelsiinimarmeladista. Voit leipoa kierteet myös yksittäisinä pullina. Paista ne siinä tapauksessa paperisissa pullavuoissa tai muffinivuoan koloissa.
KA
0
0
Julkaistu: 3.12.2020


Ainekset (30 kpl)

Taikina

  • 5 dl kevytmaitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl jauhettua kardemummaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1muna
  • 13–14 dl vehnäjauhoa
  • 150 g pehmeää voita

Appelsiinitäyte

  • 200 g voita
  • 1 ½ dl appelsiinimarmeladia
  • 1 tlkanelia

Voiteluun

  • 1 muna

Kuorrutus

  • 2 ½ dl tomusokeria
  • 2 rkl appelsiinin mehua
  • 1 tlappelsiinin raastettua kuorta
Tulosta

Appelsiini-kanelikierteet leivotaan näin:

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi kulhossa. Murenna joukkoon hiiva.
  2. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Alusta taikinaan jauho vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaan lopuksi pehmeä voi. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
  3. Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina suureksi 40 × 90 sentin kokoiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen.
  4. Sekoita täytteeksi pehmeä voi, marmeladi ja kaneli. Levitä täyte levylle ja kääri tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla noin 4 sentin paloiksi.
  5. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 25 × 35 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Nosta pullat vuokaan vieri viereen leikkuupinta ylöspäin. Kohota peitettynä vielä puoli tuntia.
  6. Voitele pullat munalla. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin ja pullat ovat pohjastakin kypsiä.
  7. Sekoita tomusokerista, mehusta ja kuoriraasteesta notkea kuorrutus. Pursota tai valuta kuorrutus viiruiksi jäähtyneiden appelsiini-kanelikierteiden päälle.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää makeita ideoita? Osta Annin uunissa -leivontakirja tästä!

SISÄLTÖ JATKUU

Kommentoi »