Maku

Päivän piristäjä ja ajan säästäjä! Hurmaavan värinen appelsiini-jättikatkarapupasta on vartissa valmis

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Appelsiini-jättikatkarapupastassa Välimeri kohtaa Kaakkois-Aasian. Tämä appelsiinillä piristetty pasta on täydellinen silloin, kun haluat kokata pikkuisen parempaa arkiruokaa.
LA
MA
5
0
Julkaistu: 11.2.2021


Ainekset (2–3 annosta)

  • 400 gkuorittuja, raakoja jättikatkaravunpyrstöjä (pakaste)
  • 250 gtuorepastaa (pappardelle)
  • 2appelsiinia
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1chili
  • 1 rkloliiviöljyä
  • ½ rku korianteria hienonnettuna
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
Tulosta

Appelsiini-jättikatkarapupasta valmistuu näin:

  1. Sulata ravunpyrstöt pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Raasta yhden huolellisesti pestyn appelsiinin kuori. Halkaise appelsiini ja purista siitä mehu. Kuori toinen appelsiini veitsellä ja leikkaa hedelmäliha kalvottomiksi lohkoiksi.
  4. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista sipulit ja chili pehmeiksi. Lisää lopuksi appelsiininkuoriraaste.
  5. Lisää pannulle jättikatkaravunpyrstöt. Kaada joukkoon appelsiininmehu ja hauduta 1−2 minuuttia, kunnes ravut ovat kypsiä.
  6. Ota pannu pois liedeltä. Lisää joukkoon hienonnettu korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele joukkoon keitetty ja valutettu pasta. Viimeistele appelsiinilohkoilla. Tarjoa heti.
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »