Maku

Appelsiini-inkiväärikastike

20 min
4.8
0

Appelsiini-inkiväärikastike

KA
MU
0
4.8
Raikas appelsiini-inkiväärikastike sopii upeasti ankan kaveriksi! Kastike saa makua tuoreesta inkivääristä, inkiväärioluesta ja appelsiinihillosta.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 4 kplsalottisipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkltuoretta inkivääriä (viipaloituna)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklvoita
  • 5 dlkeskiolutta (inkivääri, esim. Stone´s Ginger Joe)
  • 2 dlhilloa (appelsiini)
  • 4 rklsoijakastiketta (makeaa)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Kuori ja silppua sipulit ja inkivääri. Kuullota sipulisilppua ja inkivääriä öljyssä ja voissa kattilassa. Lisää inkivääriolut ja keitä melko kovalla lämmöllä kokoon, kunnes puolet nesteestä on haihtunut.

Siivilöi kastike ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää appelsiinihillo ja soijakastike. Keitä muutama minuutti. Jos kastike sakeutuu liiaksi, lisää olutta tai vettä.

Viimeistele kastike halutessasi voinokareella, joka antaa kauniin kiillon. Tarkista appelsiini-inkiväärikastikkeen maku.

Tarjoa appelsiini-inkiväärikastike aasialaisittain maustetun ankanrinnan kanssa.

Vinkki!

Vahvemmat inkiväärioluet myydään Alkossa. Voit korvata oluen ginger ale -virvoitusjuomalla. Appelsiini-inkiväärikastike sopii valmistettavaksi jo edellisenä päivänä. Lisää voi vasta lämmityksen yhteydessä
MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä