Maku

Appelsiini-hunajakakku

40 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
30 min
Talvinen appelsiini-hunajakakku on ihanan mausteista ja tiivistä, ja yksinkertaisen kakun viimeistelee tuorejuusto-kermakuorrute.
0
0
Julkaistu: 26.12.2014


Reseptin ainekset (10 palaa)

  • 100 gvoita
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 dlhunajaa
  • 1 kplappelsiinin raastettu kuori
  • 3/4 dlappelsiinimehua (n. 1 appelsiinin mehu)
  • 1 dlmannasuurimoita
  • 50 gmantelijauhoja
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlkanelia
  • 3 kplmunaa

Kuorrute

  • 200 gtuorejuustoa
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1/2 dltomusokeria
Tulosta

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön, voitele 15-20-senttinen kakkuvuoka huolellisesti.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota keskenään pehmeä voi ja sokeri, lisää hunaja. Pese appelsiinin kuori huolellisesti, raasta appelsiinin kuori joukkoon ja lisää myös munat yksi kerrallaan.

Yhdistä toisessa kulhossa mannaryynit, mantelijauhot, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli. Purista appelsiinin mehu toiseen kulhoon.

Lisää vaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja appelsiinimehua muutamassa satsissa. Sekoita kunnes ainekset ovat juuri ja juuri yhdistyneet.

Kaada taikina kakkuvuokaan, tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla n. 20-30 minuuttia tai kunnes kakku on saanut väriä pintaansa ja tuntuu kiinteältä.

Anna kakun jäähtyä hetken vuoassa ennen kuin poistat sen vuoasta jäähtymään ritilälle.

Tee kuorrute. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Pehmennä tuorejuustoa lusikalla, lisää tomusokeri. Kääntele kermavaahto joukkoon ja pursota tai levitä kakun päälle. Viimeistele esimerkiksi appelsiinin kuorella ja kanelilla.

Säilytä kakku jääkaapissa ilmatiiviisti, tarjoile kakku huoneenlämpöisenä.

Kommentoi »