Maku

Appelsiini-chilibroileri

1 h 20 min
0
0

Appelsiini-chilibroileri

Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gbroileria
  • 1 tlsuolaa
  • 3/4 tlmaustepippuria
  • 3/4 tlpaprikajauhetta

Täyte

  • 1/2 kplappelsiinia
  • 2 rklneilikkaa (kokonainen)

Maustetahna

  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rklkanafondia
  • 1 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna)
  • 1/2 rklkorppujauhoja

Kastike

  • 1 kplavokadoa
  • 50 gananasta
  • 1/2 dlmajoneesia
  • 75 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 tlkorianterinsiemieniä (rouhittuna)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Mausta tuore tai sulatettu jyväbroileri päältä ja sisältä suola-pippuri-paprikajauheseoksella. Leikkaa hyvin pestystä appelsiinista puolikas lohkoiksi, pistä neilikat lohkoihin ja työnnä lohkot broilerin sisään. Sido tarvittaessa koivet narulla toisiinsa kiinni. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Sekoita pinnalle tulevan tahnan aineet keskenään. Levitä appelsiini-chilitahna kypsennyksen loppuvaiheessa kauttaaltaan broilerin pintaan.

Halkaise avokado ja poista kivi. Irrota hedelmäliha lusikalla kovertaen ja soseuta se haarukalla. Kuutioi ananas ja murenna sinihomejuusto. Sekoita aineet majoneesiin tai jogurttiin. Mausta sitruunamehulla, pippurilla ja rouhituilla korianterinsiemenillä. Tarjoa appelsiini-chilibroilerin ja couscousin kastikkeena.

Vinkki!

Chilikukkasen teet näin: leikkaa chili pitkittäin suikaleiksi, jotka jätät kiinni kantaan. Upota leikattu chili jääkylmään veteen ja anna kukan aueta.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä