Maku

Appelisiini-mantelitorttu

45 min
4
0

Appelisiini-mantelitorttu

KA
0
4
Teksti Marja Samuli
Kuvat Sari Tammikari
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Taikina

  • 200 gmurotaikinaa (pakaste)
  • 100 gmantelilastuja

Täyte

  • 2 kplappelsiinia
  • 3 kplmunaa
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 1 1/2 rklperunajauhoja
  • 50 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Appelsiini-madeirakastike

  • 2 kplappelsiinia
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlportviiniä (madeira)

Koristeluun

  • 1 appelsiinia

Tarjoiluun

  • 4 dlkermajäätelöä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Painele sulanut murotaikina läpimitaltaan 25–27 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paahda mantelilastut paistinpannussa ja levitä ne taikinan päälle vuokaan.
Raasta pestyjen appelsiinien keltainen kuoriosa ohuelti, halkaise appelsiinit ja purista puolikkaista mehut. Sekoita kuoriraaste, mehu, kananmunat, sokeri ja sulatettu rasva. Kaada seos mantelilastujen päälle vuokaan. Paista uunin alatasolla 25–35 minuuttia.
Valmista appelsiini-madeirakastike piirakan paistuessa. Purista appelsiineista mehu ja kaada se kattilaan. Lisää sokeri ja madeira. Keitä nestettä 10–15 minuuttia. Jäähdytä kastike sekä torttu.
Viipaloi pesty appelsiini ja levitä viipaleet tortun päälle. Valuta pari ruokalusikallista kastiketta viipaleiden päälle. Tarjoa torttu pehmeän vaniljajäätelönn ja jäljelle jääneen kastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä