Apinamuffinit

50 min
5
0

Apinamuffinit

Suklaamuffinssi muuttuikin apinaksi! Näissä apinamuffineissa on minttusuklaasydän ja kuohkea kuorrutus.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

Taikina

  • 100 gtummaa suklaata
  • 100 gvoita (pehmeää)
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 kplmunaa
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 140 gsuklaamakeisia (Pätkis mini)

Kuorrutus

  • 4 1/2 dltomusokeria
  • 100 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
  • 50 gvoita (pehmeää)
  • 2 rklkaakaojauhetta (tummaa)

Lisäksi

  • 15 kpltäytekeksejä
  • 1 dlsuklaarusinoita

Lisäksi

  • Värillistä koristelugeeliä (Dr Oetker)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista apinamuffinit näin:

Taittele tumma suklaa paloiksi ja sulata se varovasti mikrossa miedolla teholla ja välillä sekoittaen.

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon maito ja jäähtynyt suklaasula.

Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina muffinivuokiin (täytä taikinalla 2/3 vuoan tilavuudesta) tai muffinipellille. Paperiset vuoat pysyvät paremmin pystyssä, jos nostat ne muffinipellille.

Työnnä lopuksi jokaiseen muffiniin yksi suklaakarkki.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.

Kuorruta muffinit vasta täysin jäähtyneenä.

Vatkaa tomusokeri, tuorejuusto, voi ja kaakaojauhe kuohkeaksi ja pehmeäksi kuorrutteeksi.

Levitä kuorrute veitsellä muffinien päälle.

Koristele muffinit. Halkaise keksit. Tee suklaarakeista tai -rusinoista silmät ja keksin valkoisesta kuorrutteellisesta puolikkaasta apinan kuono.  Halkaise kuorruttamaton keksinpuolikas kahtia. Tee niistä korvat apinalle. Muotoile lopuksi apinan suu koristelugeelillä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä