Maku

Ankkarillette (Rillettes de canard)

4 h
2
0

Ankkarillette (Rillettes de canard)

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 600 gankankoipea
  • 250 gsiankylkeä (luutonta)
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (viipaloituna)
  • 1 rkltuoretta rosmariinia
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 1/2 tlviherpippuria (murskattuna)
  • 1 tlsinapinsiemeniä (murskattuna)
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 10 kplmaalaisleipäviipaletta

Tee näin

4 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h 30 min

Nosta ankankoivet ja siankylki sopivan kokoiseen uunivuokaan. Kaada päälle viini. Lisää valkosipulinkynnet ja rosmariini. Ripottele lihoille mausteet ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 2 1/2 tuntia.

Siirrä lihat kulhoon jäähtymään. Säästä vuokaan kertynyt liemi.

Poista ankannahka ja revi liha käsin suikaleiksi kulhoon.

Poista sianlihanasta nahka ja kiinteä valkoinen rasva. Revi liha suikaleiksi. Sekoita lihat keskenään, lisää hieman (1/2–1 dl) lientä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai pippureita.

Painele lihaseos purkkiin tai vuokaan. Kaada pinnalle vuokaan erottunutta rasvaa. Koristele rosmariinilla ja muutamalla viherpippurilla.

Jäähdytä ankkarillette kylmässä vähintään tunnin ajan. Tarjoa alkupalana huoneenlämpöisenä tuoreen tai paahdetun leivän päällä.

Ankkarilleten makukaveriksi sopivat myös raikkaat hillot tai hyytelöt. Kokeile vaikkapa mustaherukkaa tai omenaa.

MITÄ PIDIT?
2
Katso myös nämä