Maku

Ankanrasvassa uunipaistetut perunat

1 h 10 min
5
0

Ankanrasvassa uunipaistetut perunat

GL
MA
MU
0
5
Kun on kerran maistanut ankanrasvassa uunipaistettuja perunoita, ei paluuta pannupaistettuihin ole! Kauniisti ruskistuneet perunat ovat päältä ihanan rapeita ja sisältä pehmeitä. Kokeile sinäkin!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1500 gperuna, punnittu kuorineen
  • 350 gankanrasvaa (1 tlk)
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rkltuoretta rosmariinia
  • 2 rkltuoretta timjamia

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Kuori perunat ja leikkaa neljään osaan. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia.

Kaada vesi pois ja anna kosteuden haihtua hetki. Pane kansi kattilan päälle ja ravistele kattilaa, niin että perunoiden kulmat hiukan pyöristyvät.

Pane uunipannulle ankanrasva ja nosta 200-asteiseen uuniin. Kun rasva on sulanut, kaada joukkoon perunat. Kääntele hiukan, jotta rasva levittyy tasaisesti.

Ripottele päälle suola sekä rosmariinin- ja timjaminlehdet.

Nosta pannu uuniin ja paista perunoita noin 45 minuuttia. Kääntele lastalla aina 15 minuutin välein.

Tarkista perunoiden kypsyys tikulla ja tarjoa ne heti uunista oton jälkeen.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä