Kotivinkki

Anjovissilakat

2
0

Anjovissilakat

Teksti Kotivinkki
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 400 gsilakkafileitä
  • 1 prkanjovisfileitä
  • 1 rklöljyä
  • 2 dlruokakermaa
  • 4 rkltomattipyreetä
  • ½ dlhienonnettua tilliä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Aseta 400 g silakkafileitä leivinpaperin päälle. Valuta 1 prk anjovisfileitä ja säästä niiden liemi. Halkaise anjovisfileet pitkittäin kahtia. Aseta anjovispalat silakkafileille. Taita fileet kiinni niin, että anjovisfileet jäävät silakan sisälle. Voitele uunivuoka 1 rkl:lla öljyä ja aseta fileet vuoalle.

2. Sekoita 2 dl ruokakermaa, 4 rkl tomaattipyreetä, anjovisten säilöntälientä ja ½ dl hienonnettua tilliä keskenään.

3. Valele kalafileet kastikeseoksella. Paista fileitä uunissa 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.

4. Tarjoa silakat perunamuusin ja raikkaan salaatin kanssa. Silakat maistuvat myös kylminä vaikka eväsleipien päällä.

MITÄ PIDIT?
2
Katso myös nämä