Maku

Anjovis- eli kilohailipiirakat (Kilupirukad)

2 h
5
0

Anjovis- eli kilohailipiirakat (Kilupirukad)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 2 dlvettä
  • 1 1/2 dlvoita (sulatettuna)
  • 20 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlruisjauhoja

Täyte

  • 6 kplkeitettyä munaa
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 4 rkltuoretta tilliä
  • 50 gpurjoa
  • 80 ganjovista
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h

Sekoita keskenään vesi ja voisula. Tarkista, että neste on kädenlämpöistä ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja vehnäjauhot sekä ruisjauhoja vähitellen. Alusta taikina kimmoisaksi, peitä kulho liinalla ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.

Hienonna munat haarukalla ja sekoita joukkoon ranskankerma, silputtu tilli ja purjo, sekä hienonnetut anjovikset. Mausta seos suolalla sekä mustapippurilla ja tarkista maku.

Kauli kohonnut taikina leivinpöydällä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä veitsellä neliöitä, joiden sivujen pituus on noin 10 senttiä. Peitä taikina liinalla, ettei se kuivu.

Nosta kullekin neliölle reilu ruokalusikallinen täytettä. Käännä neliöt kolmioiksi. Venytä varovasti sivuja, jotta saat nipisteltyä ne tiukasti kiinni.

Nostele kilohailipiirakat pellille leivinpaperin päälle ja peitä ne liinalla. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele anjovispiirakat munalla ja pistele niihin terävällä veitsellä muutamia höyryaukkoja. Paista anjovis- eli kilohailipiirakat kauniin ruskeiksi, noin 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä