Maku

Anjan maksapiiras

55 min
4
0

Anjan maksapiiras

Teksti Anja Nurmela
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

Pohja

  • 400 gpiirakkataikinaa (pakaste)

Täyte

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 gkevätsipulia (viipaloituna)
  • 300 gnaudanmaksaa (jauhettuna)
  • 3 kplpekonia (silputtuna)
  • 1/6 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/2 dltuoretta timjamia
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1 kplmaustekurkkuja (kuutioituna)
  • 2 rklkapriksia
  • 3 kplmunaa
  • 2 dlkermaviiliä
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1/2 dltuoretta timjamia

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Painele sulanut taikina voideltuun vuokaan (noin 30×20 cm).

Kuullota sipulisilppu oliiviöljyssä paistinpannulla. Lisää jauhettu naudanmaksa ja sekoittele hyvin, jotta maksasta tulisi “irtonaista”. Lisää joukkoon pekonisilppu. Mausta seos suolalla, valkopippurilla, timjamilla ja ripauksella mustapippuria. Kääntele joukkoon inkivääri, maustekurkkukuutiot sekä kaprikset.

Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon kermaviili ja maito. Mausta seos suola- ja pippuriripauksella ja silppua joukkoon paljon tuoretta timjamia.

Levitä maksatäyte piirakkapohjalle ja kaada munaseos päälle. Kypsennä 225 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes seos on täysin hyytynyt ja maksapiiras saa kauniin tasaisen väripinnan.

Tarjoile maksapiiras lämpimänä rucolasalaatin kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä