Maku

Anis-perunarieskat

20 min
3
0


 

Tulosta
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Anna Huovinen

Ainekset (8 kpl)

  • 2 dlkevytmaitoa
  • 1 dlvettä
  • 25 gvoita
  • 3/4 dlperunasosejauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3/4 tlanista (jauhettuna)
  • 1 kplmunaa
  • 2 1/2 dlhiivaleipäjauhoja

Pinnalle

  • 1 1/2 rklvoita

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

  Kuumenna maito, vesi ja voinokare kulhossa mikrossa tai liedellä kattilassa. Vatkaa joukkoon perunasosejauhe ja anna jäähtyä.

Sekoita joukkoon mausteet ja muna sekä jauhot.

Taputtele löysähköstä taikinasta jauhotetuin käsin rieskat leivinpaperille pellin päälle.

Pistele tai vedä veitsellä koristeviillot.

Paista 250 asteessa 10–12 minuuttia.

Sivele uunista ottamisen jälkeen anis-perunarieskoille kevyesti voita ja tarjoa saman tien.

MITÄ PIDIT?
3