Kotivinkki

Aniksenmakuinen rusinaleipä

0
0

Aniksenmakuinen rusinaleipä

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 2½ dlpiimää
  • 25 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ rklhienonnettua anista
  • ½ dlkeltaisia rusinoita
  • ½ dlauringonkukansiemeniä
  • 2½ dlruisjauhoja
  • noin 2½ dlvehnäjauhoja
  • rasvaa vuoan voiteluun

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon.

2. Lisää piimäseokseen suola, anis, rusinat, siemenet ja jauhot vähän kerrallaan. Alusta taikina tasaiseksi.

3. Ota taikinasta neljäsosa, jaa se kolmeen osaan. Pyörittele osista nauhat ja letitä ne.

4. Voitele vuoka ja tasoittele taikina vuokaan. Asettele taikinaletti leivän päälle. Kohota leipää lämpimässä paikassa liinan alla puoli tuntia. Voitele leipä ja ripottele pinnalleauringonkukansiemeniä.

5. Paista leipää uunin alaritilätasolla 200 asteessa noin tunti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä