Maku

Andalusialainen paprika-tonnikalasalaatti (Ensalada de pimientos con anchoas y filete de bonito)

3 h 20 min
5
0

Andalusialainen paprika-tonnikalasalaatti (Ensalada de pimientos con anchoas y filete de bonito)

GL
LA
MA
MU
0
5
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 5 kplpunaista paprikaa
  • 5 kplvihreää paprikaa
  • 300 gtonnikalaa vedessä
  • 80 ganjovista
  • 3 kplkevätsipulia

Marinadi

  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/4 dlsitruunamehua
  • 2 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/2 tlsuolaa

Koristeluun

  • 1 rklsitruunankuoriraastetta
  • 2 rkloliiviöljyä

Tee näin

3 h 20 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Paahda paprikat kokonaisina 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Pane paprikat muovipussiin, jossa ne saavat jäähtyä.
Irrota paprikoista kuori, poista siemenet ja kanta. Leikkaa paprikat kapeiksi pitkittäisiksi suikaleiksi.
Yhdistä marinadin ainekset. Marinoi paprikoita muutaman tunnin ajan.
Valuta tonnikala- ja anjovisfileet. Viipaloi huuhdellut kevätsipulit. Kuullota sipuleita hetki öljyssä pannulla.
Sekoita valutetut paprikat ja kevätsipulit keskenään. Säästä sipuleita myös koristeluun. Pane jokaisen lautasen keskelle keko kasviksia.
Asettele anjovisfileet paprika-sipulisalaatin ympärille. Nosta tonnikalat salaatin päälle.
Koristele andalusialaiset paprika-tonnikalasalaattiannokset sitruunankuoriraasteella ja kevätsipuleilla. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä