Maku

Andalucialainen lammastapa

2 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 30 min
GL
MU
5
3
Julkaistu: 9.4.2014


Ainekset (4 annosta)

  • 600 glampaanpaistia (luutonta)
  • 2 kplsipulia
  • 6 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplporkkanaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklvoita
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 2 dlpunaviiniä
  • 2 rklviinietikkaa (sherry- tai balsami-)
  • 2 rklhunajaa
  • 1/2 gsahramia
  • 3 kpllaakerinlehteä
  • 1 1/2 tlpaprikajauhetta (savu)
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 4 kplperunaa
Tulosta

Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Kuutioi liha, poista samalla näkyvä rasva ja kalvot.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja viipaloi porkkanat.

Kuullota sipulit padan pohjalla tilkassa oliiviöljyä. Lisää porkkanat ja kuullota muutama minuutti.

Ruskista liha paistinpannulla rypsiöljyn ja voin seoksessa, muutamassa erässä. Siirrä lihat pataan.

Lisää pataan tomaattimurska, viini, etikka, hunaja ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta pataa noin 45 minuuttia.

Kuori ja kuutioi perunat. Lisää ne lammaspataan, ja jatka hauduttamista vielä toiset 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Tarjoa andalucialainen lammaspata sellaisenaan tai riisin kera.

MITÄ PIDIT?
5
3 kommenttia