Maku

Andalucialainen lammastapa

2 h
5
3

Andalucialainen lammastapa

GL
MU
3
5
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 glampaanpaistia (luutonta)
  • 2 kplsipulia
  • 6 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplporkkanaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklvoita
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 2 dlpunaviiniä
  • 2 rklviinietikkaa (sherry- tai balsami-)
  • 2 rklhunajaa
  • 1/2 gsahramia
  • 3 kpllaakerinlehteä
  • 1 1/2 tlpaprikajauhetta (savu)
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 4 kplperunaa

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Kuutioi liha, poista samalla näkyvä rasva ja kalvot.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja viipaloi porkkanat.

Kuullota sipulit padan pohjalla tilkassa oliiviöljyä. Lisää porkkanat ja kuullota muutama minuutti.

Ruskista liha paistinpannulla rypsiöljyn ja voin seoksessa, muutamassa erässä. Siirrä lihat pataan.

Lisää pataan tomaattimurska, viini, etikka, hunaja ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta pataa noin 45 minuuttia.

Kuori ja kuutioi perunat. Lisää ne lammaspataan, ja jatka hauduttamista vielä toiset 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Tarjoa andalucialainen lammaspata sellaisenaan tai riisin kera.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä