Maku

Ananaskupit ja kookossorbetti

2 h
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Tuomas Kolehmainen

Ainekset (6 annosta)

Sorbetti

  • 2 1/2 dlvettä
  • 1 3/4 dlsokeria
  • 4 dlkookosmaitoa
  • 1 kpllimettiä (mehuna)

Taikina

  • 100 gvoita
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 3 rklsokeria
  • 1/6 tlsuolaa
  • 2 rklvettä (kylmää)

Täyte

  • 1 kpltuoretta ananasta
  • 100 gvoita
  • 1 1/2 dlfariinisokeria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h

Keitä sorbettiin vettä ja sokeria noin 2 minuuttia ja jäähdytä seos. Lisää joukkoon kookosmaito ja limettimehu. Käynnistä jäätelökone ja kaada seos kulhoon. Anna koneen käydä, kunnes sorbetti on hileistä. Säilytä pakastimessa tarjoiluun asti.

Sekoita huoneenlämpöiseen voihin vehnäjauhot, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon vesi. Nosta taikina viileään noin puoleksi tunniksi.

Kuori ananas, poista kova keskiosa ja leikkaa paloiksi. Voitele 6 pientä uunivuokaa ja jaa vuokien pohjalle kerroksittain ananaspalat, juustohöylällä leikattuja voilastuja ja sokeria. Jaa taikina 6 osaan ja taputtele ananaksien päälle ”taikinakanneksi”. Paista 200 asteessa uunissa noin 25 minuuttia.

Anna ananaskuppien jäähtyä hetki ennen kumoamista. Tarjoa ananaskupit kookossorbetin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4