Maku

Ananaskeikaus

1 h 10 min
3.7
0

Ananaskeikaus

Teksti Midi Vuorela
Kuvat Antti Hallakorpi
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 1 kpltuoretta ananasta
  • 30 gvoita
  • 3/4 dlmuscovadosokeria
  • 1/4 dlsiirappia
  • 3 kplkirsikkatomaattia

Taikina

  • 250 gvoita
  • 1 1/4 dlmuscovadosokeria
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 4 kplmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN45 min

Perinteinen keikauskakku valmistuu myös kulmikkaassa vuoassa.
Voitele tai leivinpaperoi noin 20 × 30 sentin vuoka. Leikkaa ananaksesta 6, noin 1 1/2 sentin kiekkoa, kuori ja poista puumainen keskiosa omenaporalla. Vedä esimerkiksi juustohöylällä jääkaappikylmästä voista ohuita lastuja vuokaan.

Ripottele voin päälle muscovadosokeria ja valuta punaviinisiirappi vuokaan. Aseta ananasviipaleet sokerin päälle ja pane halkaistut kirsikkatomaatit ananasrenkaiden keskellä oleviin reikiin.

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita vaahtoon kevyesti nostellen keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.

Kaada taikina ananasrenkaiden päälle vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jos ananaskeikauskakun pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka foliolla.

Kumoa hiukan jäähtynyt ananaskeikauskakku tarjoiluvadille. Tarjoa ananaskeikauskakku lämpimänä, jäätelön ja punaviinisiirapin kera.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä