Ananaskalkkuna

2 h 10 min
0
0

Ananaskalkkuna

MU
GL
0
0
Teksti Helena Saine-Laitinen, Marita Joutjärvi
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1000 gkalkkunan rintafileetä
  • 100 gtuorejuustoa (valkosipuli)
  • 1 kpltuoretta ananasta
  • 2 rklmausteseosta (seesami-limetti)

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Leikkaa kalkkunarinta noin 1 cm:n  viipaleiksi niin, että viipaleet jäävät kiinni toisiinsa.

Poista ananaksesta kuoret. Leikkaa puoli ananasta ohuiksi viipaleiksi.

Voitele lihaviipaleet ensin valkosipulituorejuustolla, sujauta väliin ananasviipale ja ripottele mausteseosta.

Sido liha kokoon kutistetulla puuvillalangalla. Nosta liha sopivaan reunalliseen uunivuokaan ja peitä pinta lopuilla ananasviipaleilla.

Kypsennä paistia 150 asteessa noin 1 1/2 tuntia. Lihamittarin näyttäessä 77 astetta on liha kypsää.

Anna paistin rauhoittua, poista lanka ja leikkaa viipaleiksi.

Paista loput ananasviipaleet voissa pannulla ja koristele paisti niillä.

Tarjoa suppilovahverohillon, bataattimoussen, punajuurilohkojen vuohenjuustokastikkeen ja neilikkakurkkujen kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä