Ananas-vuokapulla

2 h 30 min
2.5
0

Ananas-vuokapulla

Anana-vuokapullassa maistuu ananaksen ja muscovadosokerin herkullinen yhdistelmä. Jos levität leivinpaperin vuoan pohjalle, kypsä ananas-vuokapulla on helppo nostaa vuoasta ylös.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 2 kplkuivahiivapussia
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 100 gvoita
  • 16 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 1 kpltuoretta ananasta
  • 100 gvoita
  • 1 dlmuscovadosokeria

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Lisäksi

  • Tarjoiluun: tomusokeria

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Ananas-vuokapulla valmistuu näin:

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen maitoon kuivahiiva, sokeri, suola ja muna.

Lisää sulatettu, jäähtynyt voi.

Alusta joukkoon jauhoja, kunnes saat pehmeän ja kimmoisan taikinan, joka irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Peitä kulho leivinliinalla ja kohota noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Leikkaa tuore ananas kuorettomaksi, lohko hedelmäliha ja poista puiseva sisäosa. Leikkaa hedelmäliha sentin kokoisiksi kuutioiksi.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 cm x 40 cm).

Levitä levylle huoneenlämpöinen voi, sokeri ja ananaspalat. Kääri taikina pitkän sivun puolelta napakaksi rullaksi ja leikkaa se 18–20 palaan. Nosta palat uunivuokaan (25 cm x 25 cm) limittäin pystyyn. Peitä vuoka liinalla ja kohota lämpimässä paikassa vähintään 30 minuuttia.

Voitele pinnat munalla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Ripottele jäähtyneen ananas-vuokapullan päälle tomusokeria ennen tarjoamista.

MITÄ PIDIT?
2.5
Katso myös nämä