Maku

Ananas-lehtikaalisalaatti

28 min
5
0

Ananas-lehtikaalisalaatti

GL
MA
MU
VE
0
5
Ananas-kiinankaalisalaatin uusi muunnos sopii hyvin kevyeksi lounaaksi tai grilliruokien kaveriksi. Jos et löydä kaupasta soijapapuja, kokeile salaatissa härkäpapuja tai vaikka pakasteherneitä.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 300 gedamame-papuja (1 pussillinen, pakaste)
  • 200 glehtikaalia (1 pussillinen)
  • 300 gkiinankaalia

Kastike

  • 1 dlsitruunamehua
  • 1/2 dlmaapähkinävoita
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 3 rklvaahterasiirappia
  • 1/2 tlsuolaa (lisää halutessasi)

Lisäksi

  • 1 kpltuore ananas
  • 2 kplporkkanaa
  • 150 gretiisejä (1 pussillinen)
  • 1 dltuoretta minttua

Tee näin

28 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN3 min

Keitä jäisiä soijapapuja 3 minuuttia tai pussin ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä.

Pese ja kuivaa lehtikaalin lehdet. Poista kova lehtiruoti. Asettele muutama lehtikaalisuikale päällekkäin, rullaa tiukaksi rullaksi ja viipaloi, jolloin saat lehtikaalista ohuita, kiharia suikaleita. Leikkaa kiinankaali ohuiksi suikaleiksi.

Sekoita keskenään kaikki kastikkeen ainekset. Jos maapähkinävoissa ei ole suolaa, lisää ripaus suolaa joukkoon. Hiero kastike kaaleihin.

Kuori ananas, poista kova keskusta ja leikkaa sopiviksi lohkoiksi.

Pese ja kuori porkkanat, leikkaa ne tikuiksi. Viipaloi retiisit. Hienonna minttu.

Sekoita kaikki ananas-lehtikaalisalaatin ainekset keskenään.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä