Maku

Ananas-kookoswhoopiet

45 min
4.2
0

Ananas-kookoswhoopiet

Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 50 gvoita (pehmeää)
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkookoshiutaleita
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/2 dlananasta (kuivattua, hienoksi silputtuna)
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)

Täyte

  • 75 gvoita (pehmeää)
  • 2 dltomusokeria
  • 100 gtuorejuustoa (maustamatonta)
  • 1/2 tlinkivääriä (jauhettua)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Vatkaa pehmeä voi, öljy ja sokeri vaahdoksi kulhossa. Lisää muna koko ajan vatkaten.

Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja suola. Kääntele kuivat aineet taikinaan vuorotellen ananasten ja ranskankerman kanssa. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa.

Siirrä taikina pursotinpussiin. Pursota taikinasta leivinpaperilla vuoratulle pellille Ø noin 3 cm:n pyörylöitä.

Jätä niiden väliin leviämisvaraa.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 10–14 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin, mutta jäävät hieman pehmeiksi. Jäähdytä pohjat ritilällä.

Vatkaa täytettä varten voi ja tomusokeri kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja inkivääri. Vatkaa nopeasti tasaiseksi.

Pursota tai levitä täyte whoopiepohjalle ja nosta toinen pohja päälle kanneksi. Säilytä ananas-kookoswhoopiet viileässä.

  • Voit halutessasi koristella ananas-kookoswhoopiet pyöräyttämällä ne kookoshiutaleissa.
MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä