Maku

Ananas-kookoskeikaus

2 h 15 min
5
0

Ananas-kookoskeikaus

MA
0
5
Ananas ja kookos ovat mehevän keikauskakun trooppinen makupari. Retroherkku keikautetaan nyt tuoreesta ananaksesta. Tarjoile taikinasta yli jäänyt kookoskerma vaahdotettuna kakun kanssa.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Vuokaan

  • 1/2 kpltuoretta ananasta
  • 3 rklkookosöljyä
  • 1 dlkookossokeria

Taikina

  • 2 kplmunaa
  • 2 dlkookossokeria
  • 1 dlkookoshiutaleita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 3/4 tlkardemummaa
  • 1 dlkookoskermaa
  • 1 dlkookosöljyä

Koristelu ja tarjoilu

  • 1 rklkookoshiutaleita
  • 1 dlkookoskermaa

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Kuori ja leikkaa ananas vajaan sentin paksuisiksi renkaiksi, poista kova keskusta.

Sulata kookosöljy ja sivele sillä piirakkavuoan (Ø 22–25 cm) pohja ja reunat. Kaada loppu rasva vuoan pohjalle. Ripottele päälle sokeria ja levitä päälle ananasviipaleet.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.

Kiehauta kookoskerma ja kookosöljy kattilassa ja kaada kuuma seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ananasten päälle.

Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti.

Jäähdytä hetki ja kumoa kakku tarjoilualustalle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita.

Vatkaa kylmä kookoskerma vaahdoksi ja tarjoile ananaskeikauksen kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä