Maku

Amerikkalaiset perunankuoret (Potato skins)

45 min
4
0

Amerikkalaiset perunankuoret (Potato skins)

MU
0
4
Teksti Minna Talka
Kuvat Minna Talka
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplperunaa

Kastike

  • 100 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
  • 1/2 dlruohosipulia (silputtuna)
  • 1 1/2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 5 dlrypsiöljyä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Pistele pintaan haarukalla reikiä. Pane perunat uuniritilälle 200-asteiseen uuniin reiluksi tunniksi, kunnes sisus pehmenee.

Murenna sinihomejuusto ja sekoita joukkoon ruohosipulisilppu, ranskankerma, suola ja pippuri.

Leikkaa jokainen peruna neljäksi lohkoksi ja koverra suurin osa sisuksesta pois. Perunamassaa ei kannata heittää pois, saat siitä hyvää muusia tai perunarieskoja.

Kuumenna öljy 190 asteiseksi (190 -asteisessa öljyssä leipäkuutio ruskistuu puolessa minuutissa.) Paista perunankuoret öljyssä kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Nosta kuoret reikäkauhalla talouspaperin päälle ja ripottele päälle suolaa.

Siirrä valmiit perunankuoret uunivuoassa 170 -asteiseen uuniin odottamaan H-hetkeä.

Tarjoa perunankuoret sinihomejuustokastikkeen ja karibialaisen pippuripihvin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä