Kotivinkki

Amerikkalaiset pannukakut ja omena-pähkinäpaistos

35 min
3
0

Amerikkalaiset pannukakut ja omena-pähkinäpaistos

Amerikkalaiset pannukakut kohoavat leivinjauheen voimasta ihanan pulleiksi. Taikinaa ei tarvitsekaan turvottaa, vaan pannarit paistetaan heti sekoittamisen jälkeen.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 2kananmunaa
  • 1 prkkermaviiliä (200 g)
  • 2 dlmaitoa
  • 2 rklsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • ½ dlvoisulaa tai juoksevaa margariinia (50 g)

Paistamiseen

  • voita tai juoksevaa margariinia

Omena-pähkinäpaistos

  • 1kiinteämaltoinen omena (esim. Pink Lady)
  • 50 gvoita
  • ½ dlhunajaa
  • ½ dlsaksanpähkinöitä
  • ½ dlrusinoita

Lisäksi

  • 1 rklkonjakkia tai brandya

Lisäksi

  • kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

1. Sekoita kulhossa kaikki pannukakkutaikinan raaka-aineet tasaiseksi seokseksi.
 

2. Kuumenna ohukaispannu ja laita jokaiseen koloon hieman rasvaa ja sopivasti taikinaa. Älä täytä liikaa, sillä taikina kohoaa paistettaessa. 

Käännä pannukakut heti, kun mahdollista, jotta saat kuohkeita pannareita.
 

3. Tee omenapaistos tavallisella paistinpannulla. Leikkaa omena ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna voi pannulla ja lisää omenat sekä hunaja. Kuumenna sekoitellen, kunnes omenat hieman pehmenevät.
 

4. Lisää paistokseen karkeaksi rouhitut saksanpähkinät, rusinat ja konjakki. Kiehauta vielä kerran. Tarjoa amerikkalaiset pannukakut lämpimän omena-pähkinäpaistoksen sekä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Vink vink Maidon voi korvata kaura- tai mantelijuomalla ja kermaviilin piimällä tai jogurtilla.

Suosittelemme myös näitä!

Puolalaiset pannukakut

Lettutaikina x 4

Rahkavohvelit

Kookos-banaaniletut

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä