Maku

Amerikkalaiset pähkinäpalat

1 h 30 min
3.6
0

Amerikkalaiset pähkinäpalat

Maistuisiko vaahterasiirappinen pähkinäpala? Nämä amerikkalaiset makeat palat saavat makua myös rommilorauksesta ja muscovadosokerista. Tahmean makea pähkinäherkku on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!
Teksti Susanna Katajisto, Emilia Kolari
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (60 palaa)

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlsokeria
  • 200 gvoita
  • 2 kplmunaa

Täyte

  • 100 gvoita
  • 2 dlmuscovadosokeria
  • 4 kplmunaa
  • 2 dlvaahterasiirappia
  • 2 rklrommia
  • 200 ghasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 2 rklvehnäjauhoja

Pinnalle

  • 125 gpekaanipähkinöitä (kokonaisia)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja voi monitoimikoneessa leikkuuterällä murumaiseksi seokseksi.

Lisää munat yksitellen ja aja seos tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Kauli taikina leivinpaperin päälle uunipannun kokoiseksi (30 x 35 cm) levyksi. Pistele se haarukalla.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.

Alenna uunin lämpötila 175 asteeseen.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Sekoita täytteeseen siirappi, rommi, pähkinärouhe ja vehnäjauhot.

Levitä täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle.

Paista pähkinäpiirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Levitä päälle pekaanipähkinät rinnakkain (8 x 8 pähkinää) ja paista vielä 10 minuuttia.

Jäähdytä ja leikkaa terävällä veitsellä pähkinäpiirakkapaloiksi.

Vinkki!

Tee amerikkalainen pähkinäpalalevy etukäteen pakastimeen ja leikkaa paloiksi hieman sulaneena juuri ennen tarjoilua. Jos pakastat amerikkalaiset pähkinäpalat valmiiksi leikattuina, niiden reunat käpristyvät helposti.
MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä