4,1(116)
Amerikkalaiset kanelikierrepullat
1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min
Tiedättehän Arnoldsissa myytävät spinny-nimiset kanelikierrepullat, joiden päällä on vaniljaista tuorejuustokuorrutetta? Nyt voit kokeilla tehdä omat spinnysi kotona!
12.9.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 kpl
Pullataikina
2 1/4 dlkevytmaitoa
25 ghiivaa
3/4 dlsokeria
120 gvoita
8 dlvehnäjauhoja
Täyte
80 gvoita
2 dlfariinisokeria
1 rklkanelia
1 tlmaissitärkkelystä
Kuorrute
50 gtuorejuustoa
15 gvoita
1/2 tlvaniljauutetta (valinnainen)
1/2 dltomusokeria
1 rklkevytmaitoa

Valmista ensin pullataikina. Sulata voi ja anna jäähtyä hetken.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva joukkoon, sekoita. Lisää sokeri, voisula ja noin puolet vehnäjauhoista. Sekoita puuhaarukalla voimakkaasti, kunnes seos on tasaista.

Lisää loput vehnäjauhot vähän kerrallaan joukkoon, alusta taikinaa käsin tai koneella kunnes se on kimmoisaa eikä tartu alustaan tai kulhoon (5-10 minuutin ajan).

Anna taikinan kohota liinalla peitettynä n. 30 minuuttia tai kunnes se on kaksinkertaistunut kooltaan. Ota tällä aikaa voi pehmenemään huoneenlämpöön ja yhdistä kulhossa fariinisokeri, maissitärkkelys ja kaneli.

Jauhota leivinalusta, kauli taikinasta n. 50×30-senttinen ohuehko levy. Levitä pehmennyt voi tasaisesti levyn päälle, ripottele pinnalle fariinisokeri-kaneliseos. Jätä taikinasuorakaiteen alareunasta n. sentti paljaaksi.

Rullaa taikinalevy pitkältä sivulta alkaen kireälle rullalle, koita saada rullasta mahdollisimman tasapaksu ja venytä tarvittaessa valmista rullaa pidemmäksi.

Leikkaa pötköstä n. 5-senttisiä paloja, asettele pullat pystyyn 20×20-senttisen vuoan pohjalle tasaisesti. Anna pullien kohota peitettyinä vielä n. 30 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Paista kohonneet pullat uunin keskitasolla n. 20 minuutin ajan. 

Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Lisää tarvittaessa maitoa, mikäli haluat juoksevamman rakenteen. Valuta kuorrute hieman jäähtyneiden pullien päälle, nauti. Jos et syö kaikkia pullia heti, säilytä ne kylmässä.

- Testaa pullataikinan sitko seuraavalla tavalla: pyöritä taikinasta pieni pallo ja venytä sitä peukaloilla ohueksi. Jos sormien väliin muodostuu ohut taikinakalvo joka ei repeä heti, taikinassa on hyvä sitko.- Pullataikinasta tulee rullata hyvin tiukka rulla, jotta pullat pitävät muotonsa kohottamisen ja paistamisenkin jälkeen. Kiinnitä siis huomiota rullaamisvaiheeseen!
6 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.