Maku

Amerikkalainen porkkanakakku

1 h 45 min
4.7
1

Amerikkalainen porkkanakakku

Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

  • 50 gsaksanpähkinöitä
  • 100 gporkkanaa
  • 2 dlrypsiöljyä
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 3 kplmunaa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 1/2 tlpiparkakkumaustetta

Kuorrutus

  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1/2 dltomusokeria
  • 2 rklsitruunamehua

Koristelu

  • 1 dlsaksanpähkinöitä
  • 1 tlpiparkakkumaustetta

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Hienonna saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi veitsen avulla. Kuori ja raasta porkkanat.
Vatkaa monitoimikoneessa öljy ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen.
Lisää pähkinärouhe ja porkkanaraaste samalla sekoittaen.
Sekoita vehnäjauhoihin muut kuivat aineet ja lisää jauhoseos taikinaan.
Kaada taikina voideltuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Paista kakkua 180 asteessa uunin keskiosassa noin 60 minuuttia. Jäähdytä kakku.
Vatkaa tuorejuustoon tomusokeri ja mausta seos sitruunamehulla. Levitä kuorrutetta kakulle. Anna kuorrutteen jähmettyä kylmässä noin puoli tuntia.
Koristele kakku kokonaisilla saksanpähkinöillä ja piparkakkumausteella.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä