Maku

Amerikkalainen nektariini-murupiirakka

4
4

Amerikkalainen nektariini-murupiirakka

Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Piirakkapohja

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 rklsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 115 gvoita (kylmää)
  • 1/2 dlvettä (kylmää)

Täyte

  • 4 kplnektariinia
  • 3 rklsokeria
  • 2 dlcreme fraichea

Muruseos

  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 dlsokeria
  • 75 gvoita (pehmeää)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Aloita pohjasta. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola. Paloittele kylmä voi pieniksi kuutioiksi, ja nypi voi jauhoseokseen kunnes taikina on noin herneen kokoista murua. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita käsin nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Siirrä taikina muovikelmun päälle, painele ohueksi levyksi ja kääri kelmuun. Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

Leikkaa nektariinit reilun kokoisiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa viipaleisiin sokeri ja ripaus suolaa.

Valmista muruseos. Sekoita kulhossa puolet jauhoista, leivinjauhe ja sokeri. Sekoita pehmeä voi jauhojen joukkoon. Lisää loput jauhot ja sekoita muruseoksesi. Voit lisätä tarvittaessa jauhoja, jotta saat sopivan murumaisen rakenteen.

Ota taikina jääkaapista ja painele sen piirakkavuokaan (noin 24 cm). Levitä pari lusikallista creme fraichea piirakan pohjalle. Ripottele 1/3 muruista creme fraichen päälle. Lado sen päälle nektariiniviipaleet. Lusikoi muutama keko creme fraichea ympäri piirakkaa. Ripottele pinnalle loput murut.

Paista 200 asteessa uuniin hieman uunin keskiosaa alemmalla tasolla 50-55 minuuttia kunnes piirakka on kauniin ruskea. Peitä piirakka kevyesti foliolla paiston aikana jos se tummuu pinnasta liikaa. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä