Amarettikeksit

30 min
1
0

Amarettikeksit

Italialaiset amarettikeksit ovat loistava esimerkki siitä, miten muutamalla harkitulla raaka-aineella saa äärettömän hivelevät ja herkulliset leivonnaiset. Valkuaisista, tomusokerista ja mantelijauhoista syntyy taianomainen seos. Mausteeksi lisätään tilkka mantelilikööriä. Halutessaan mantelin makua voi voimistaa vielä karvasmanteliaromilla. Kuva: Laura Riihelä
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 2 kplkananmunan valkuainen
  • 1/2 rklmantelilikööriä
  • 2 1/2 dltomusokeria
  • 230 gmantelijauhoja
  • 2 tlsitruunan raastettua kuorta
  • 1/4 tlkarvasmanteliaromia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Yhdistä kulhossa kananmunanvalkuaiset ja likööri.

Mittaa toiseen kulhoon tomusokeri. Lisää hienojakoinen mantelijauho ja raastettu sitruunankuori.

Tee seoksen keskelle kuoppa ja kaada siihen valkuais-likööriseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Mausta taikina halutessasi muutamalla tipalla karvasmanteliaromia.

Pyörittele taikina pieniksi palloiksi. Nosta pallot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 

Paista keksit uunin keskitasolla 12-15 minuuttia vaaleanruskeiksi ja kypsiksi.

Jäähdytä keksit ritilällä.

Vinkki!

Jos annat keksit lahjaksi, voit kääriä ne jäähtyneinä silkkipaperiin.
MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä