Maku

Airismaan maustesilakat

6 h 10 min
GL
LA
MA
MU
5
0

Airismaan maustesilakat maistuvat marjaisen mausteisilta. Erikoisuutena ovat tyrnimarjat, jotka tekevät silakat erityisen raikkaiksi.
Tulosta
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (1 annosta)

  • 300 gsilakkafileitä

Marinointiliemi

  • 10 dlvettä
  • 1/2 dlsuolaa
  • 2 dlväkiviinaetikkaa

Säilytysliemi

  • 1 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 2 rkltyrnimehua

Koristeluun

  • 1 dltyrniä

Tee näin

6 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN6 h

Maustesilakat Airismaan tapaan valmistuvat helposti.

Valmista ensin marinointiliemi. Kuumenna vesi ja liuota siihen suola. Lisää etikka ja anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Nostele silakkafileet liemeen ja anna niiden marinoitua 4–5 tuntia välillä sekoittaen.

Valuta fileet huolella ja nosta ne säilytysastiaan.

Valmista säilytysliemi. Liuota kuumaan veteen sokeri. Lisää etikka ja marjamehu. Kaada jäähtynyt liemi fileiden joukkoon.

Anna silakkafileiden maustua vähintään pari tuntia. Koristele valmiit maustesilakat kokonaisilla marjoilla.

MITÄ PIDIT?
5