Maku

Aiolikuorrutettua kuhaa ja samppanja-sahrami-korvasienirisottoa

40 min
4.3
0

Aiolikuorrutettua kuhaa ja samppanja-sahrami-korvasienirisottoa

GL
0
4.3
Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gkuhaa
  • 2 rklvoita

Aioli

  • 2 dloliiviöljyä
  • 3 kplkeltuaista
  • 1 rklsinappia
  • 1 rklviinietikkaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 kplvalkosipulinkynttä

Risotto

  • 170 gkorvasieniä (säilöttyjä)
  • 1/2 gsahramia
  • 250 grisottoriisiä
  • 5 dlkanalientä
  • 2 dlkuohuviiniä
  • 50 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1/2 tlsormisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 rkloliiviöljyä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Kuullota sienet voissa. Lisää sahrami ja riisi. Valmista risotto pakkauksen ohjeen mukaan kiehuvasta kanaliemestä.
Kun riisi on valmista, lisää kuohuviini tai samppanja ja raastettu parmesaanijuusto. Mausta suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja lisää halutessasi vähän oliiviöljyä. Risoton tulisi olla puuromaisen valuvaa, tarvittaessa risottoa voi löysentää kanaliemellä.
Valmista aioli. Yhdistä kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta. Lisää öljy ohuena nauhan koko ajan seosta voimakkaasti vatkaten. Mausta aioli hienoksi silputulla valkosipulilla.
Paista kalafileet molemmin puolin keskilämmöllä voissa kypsiksi. Mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla ja kokoa annokset.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä