Kotivinkki

Aioli grillatusta valkosipulista

0
0

Aioli grillatusta valkosipulista

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1valkosipuli
  • 1luomukananmunan keltuainen
  • 1 rklsinappia
  • 2½ dlmietoa kasviöljyä
  • 1 rklpunaviinietikkaa tai sitruunanmehua
  • suolaa
  • valkopippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1.Leikkaa valkosipuli halki poikittain ja sivele leikkauspinnat öljyllä.

2. Kääri valkosipuli folioon ja grillaa sitä noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes sipuli on pehmennyt. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

3. Ota valkosipuli pois foliosta ja hienonna se kevyesti veitsellä.

4. Laita munankeltuainen, valkosipuli ja sinappi kulhoon. Kaada öljy kulhoon ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vispaten. Kun kastike on paksua ja majoneesimaista, vispaa mukaan etikka tai sitruunanmehu.

5. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Vinkki!

Vinkki Grillaus tuo valkosipulin parhaat puolet esille: kitkeryys katoaa ja jäljelle jää täyteläinen, pehmeä maku. Grillattu valkosipuli sopii mausteeksi kastikkeisiin, patoihin ja marinadeihin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä