Maku

Ahvenseljanka

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
MU
0
0
Julkaistu: 8.7.2005


Ainekset (4 annosta)

  • 300 gahvenia (fileitä)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 4 kpltomaattia
  • 1 kplsipulia
  • 150 gsuolattuja sieniä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 7 dlkalalientä
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 kplmaustekurkkuja
  • 2 rklkapriksia
  • 1/2 rkltuoretta timjamia

Tarjoiluun

  • 4 kpltummaa täysjyväleipää
  • 120 gsmetanaa
  • 3/4 dlruohosipulia (silppuna)
Tulosta

Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Anna niiden maustua 30 minuuttia.

Leikkaa tomaatteihin pienet ristiviillot ja upota ne 5 sekunniksi kiehuvan kuumaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmällä juoksevalla vedellä. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja irrota valkoinen kova kantaosa. Paloittele tomaattilohkot.

Kuori ja silppua sipuli. Huuhtele tai ryöppää suolasienet tarvittaessa.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää tomaattipalat, sipuli- ja sienisilput. Kypsennä 2 minuuttia koko ajan käännellen. Lisää tomaattipyree, kalaliemi ja sokeri kattilaan. Keitä 5 minuuttia.

Suikaloi maustekurkku ja lisää suikaleet, kaprikset sekä ahvenfileet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, pane kansi päälle ja siirrä kattila liedeltä. Anna muhia 5 minuuttia. Mausta timjamilla ja tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Paahda leipäviipaleet ja leikkaa ne kolmioiksi. Tarjoa smetanan ja ruohosipulisilpun kanssa.

Kommentoi »