Ahvenrullat keltaisessa kastikkeessa

20 min
4
0

Ahvenrullat keltaisessa kastikkeessa

GL
MU
0
4
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gahvenia (fileinä)
  • 3/4 tlmustapippuria
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Kastike

  • 5 dlkalalientä
  • 4 rklvaaleaa kastikesuurustetta
  • 1 rklkalakastiketta
  • 1/2 tlkurkumaa
  • 1/2 tlinkivääriä
  • 1/2 dlruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
  • 2 rkltuoretta tilliä (hiennonnettuna)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Käsittele ahvenet ruodottomiksi leikkaamalla kiilamainen, kapea pala pois selkäruodon suuntaisesti. Ripottele fileille suolaa, pippuria ja tilliä. Kääräise ne huolimattomasti rulliksi ja kiinnitä cocktailtikuilla.

Kuumenna liemi ja kastikesuurus kiehuvaksi sekoittaen. Lisää kalakastike, kurkuma ja inkivääri. Nostele liemeen kalarullat ja peitä kannella. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Käännä kalarullat ja hauduta vielä 5 minuuttia.

Pyöristä maku kermalla ja ripottele päälle tuoretta tilliä. Poista ahvenrullista tikut rullista. Tarjoa ahvenrullat keltaisessa kastikkeessa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

  • Käytä loppu ruokakerma (1 1/2 dl) vaikka seuraavan päivän herkkusienikeittoon.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä